17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Holandská omáčka

Název Množství a jednotka
hovězí vývar 1 l
žloutek 4-6 ks
máslo 50 g
hladká mouka 1 lžíce
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na holandskou omáčku je výborný silnější hovězí vývar. Žloutky rozšleháme v trošce studeného vývaru nebo vody s moukou nebo bramborovou moučkou. Vývar přivedeme k varu, vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání do něj přilijeme rozšlehané žloutky s moukou. Jakmile začne omáčka houstnout, odstavíme ji, přidáme máslo a za stálého míchání omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou. Omáčku ihned podáváme.

Holandskou omáčku podáváme k rybám a filé opečeným na másle, vařenému nebo grilovanému masu, ke květáku nebo ji smícháme s orestovanými kuřecími nudličkami a plníme jí palačinky.


 


RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí

Postup: Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky... zobrazit recept

RECEPTY

Kvasnicové (drožďové) cukroví

Postup: Na vál vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme vlažné mléko a rozdrobíme... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...